Andere docenten

25552316_780016298851405_1174769411130202574_n

 

 

Irma Groenendijk (Hatha, Yin en Restorative Yoga docente)

Alweer heel wat jaren geleden volgde ik mijn eerste yogales en eigenlijk wist ik vanaf les één al dat dit het voor mij was. Vooral de combinatie van inspanning en ontspanning, door beweging en ademhaling. Ik heb verschillende vormen van yoga gedaan, waaronder hatha en yin, maar ook ashtanga, iyengar en restorative yoga.

Op een gegeven moment was ik zelf zo enthousiast dat ik deze kennis wilde delen met anderen. Een teacher training is dan de volgende stap. In 2015 heb ik de hatha yoga docentopleiding gevolgd in Utrecht.
Ik vind het fijn om op een rustige en ontspannen manier yoga over te brengen en toch de uitdagingen aan te gaan. Iedereen krijgt de tijd om de asana’s te doen, bij de ademhaling te blijven en daar waar nodig props te gebruiken ter ondersteuning of aanpassingen in de houdingen.

Dit bracht mij in aanraking met restorative yoga, een vorm van yoga die nog meer gericht is op ontspanning en daardoor voor iedereen toegankelijk is. Of je nu net begint met yoga of dat je lichamelijke of stress gerelateerde klachten hebt.

Begin 2019 heb ik de yin yoga docentenopleiding gevolg bij Bivag in Sneek. Hier heb ik veel mogen leren  over de inwerking van yin yoga op het bindweefsel,  over de meridianenleer, energetische leer en chakra’s en de ruimte die dit alles je kan geven. Het heeft mij ook veel geleerd over mijzelf en hoe ik me verder mag ontwikkelen en alle nieuwe ervaringen die er nog op mijn pad zullen komen.

Yoga is voor iedereen!

 

Anja van Renselaar ( Kinder Yoga docente)

Voor mijzelf zie ik ook dat ik nooit uitgeleerd en klaar ben mijzelf te ontwikkelen. We ontwikkelen ons als mens iedere dag van ons leven, het is alleen aan ons de keuze of we daar zelf richting aan willen geven en welke richting we kiezen.

 

Na de zwangerschap van mijn zoon ben ik gestart met het beoefenen van Hatha Yoga. Ik zat op dat moment niet lekker in mijn lijf. Ik was te zwaar, mijn lichaam was stijf en mijn hoofd zat helemaal vol. Door het beoefenen van Yoga werd ik flexibeler en kwam ik meer in mijn lijf.
Het unieke van jezelf ontdekken

 

Ik merkte dat mijn kinderen Yoga ook erg interessant vonden. Als mijn dochter de kans kreeg dan ging ze mee naar een les of werden de matten thuis uitgerold.

 

Op het moment dat ik de Gelukkige Ouder ben gestart was mijn wens om yoga hierin te verweven. Vooral om ouders oefeningen mee te geven om samen met hun kinderen te gaan doen. Op deze manier creëer je namelijk verbinding met elkaar en het kan klachten oplossend werken.

Veel kinderen zijn overprikkeld. Ervaren stress, zijn onzeker en hebben moeite zich staande te houden in deze maatschappij.

 

Ik heb een training Hartfocus & Heartfulness voor kinderen gevolgd bij Arterre Opleidingen. Dit was mijn eerste aanraking met het geven van Kinderyoga. Het ervaren van de kracht van het hart, zodat je meer verbinding krijgt met jezelf.

 

Begin 2019 ben ik gestart met de opleiding tot Kinderyoga docent bij Jip & Jan Academie van Helen Purperhart. Hier kwam ik erachter dat ik het lesgeven aan kinderen onwijs leuk vind.
De puurheid van kinderen heeft er bij mij voor gezorgd dat ik les wil geven. Het is zo mooi om te zien hoe snel kinderen alles begrijpen. De inzichten die tijdens de lessen gegeven zal je je leven lang onthouden. Voor mij zit de kracht van Yoga in het unieke van jezelf ontdekken.