Andere docenten

25552316_780016298851405_1174769411130202574_n

 

 

Irma Groenendijk

Alweer heel wat jaren geleden volgde ik mijn eerste yogales en eigenlijk wist ik vanaf les één al dat dit het voor mij was. Vooral de combinatie van inspanning en ontspanning, door beweging en ademhaling. Ik heb verschillende vormen van yoga gedaan, waaronder hatha en yin, maar ook ashtanga en iyengar.

Op een gegeven moment was ik zelf zo enthousiast dat ik deze kennis wilde delen met anderen. Een teacher training is dan de volgende stap. In 2015 heb ik de yoga docentopleiding gevolg in Utrecht.
Ik vind het fijn om op een rustige en ontspannen manier yoga over te brengen en toch de uitdagingen aan te gaan. Iedereen krijgt de tijd om de asana’s te doen, bij de ademhaling te blijven en daar waar nodig props te gebruiken ter ondersteuning of aanpassingen in de houdingen.

Yoga is voor iedereen!

25550613_780016402184728_5086762767558388179_n

Wietze  Jagersma

                                                            

 

Toen ik jonger was, had ik nog nooit van sporten gehoord. Erg fit was ik dus ook niet. Ik kwam met gestrekte benen met mijn vingers nog niet eens in de buurt van mijn voeten. Conditie was erg ver te zoeken en kracht ook. Totdat ik aan yoga begon, maar om een heel andere reden. Ik zocht een manier om rust en vrede in het leven te vinden. Ook merkte ik dat er veel meer was dan alleen de asana’s op de mat uitvoeren, dat was slechts het topje van de ijsberg.

 

Daardoor ben ik ook gestart met een opleiding Hatha yoga bij Ron van der Post, waar ik van alles leer over waar yoga werkelijk over gaat en hoe het verdere pad van ontwikkeling er uit ziet.

Yoga begint daarom weliswaar op de mat, maar het gaat echt verder wanneer je er vanaf stapt.

 

Als ik nu terug kijk naar waar ik ooit begonnen ben, zie ik hoe ik er lichamelijk ontzettend op vooruit ben gegaan. Ik ben krachtiger, leniger en fitter dan ik ooit in mijn leven ben geweest en doe inmiddels naast yoga er nog tal van andere sporten naast, waaronder Acro yoga. Maar ik zie ook dat de belangrijkste ontwikkeling voor yoga niet op de mat maar buiten de mat plaats vindt en niet vooral extern maar intern. Dat is nu mijn belangrijkste oefenterrein geworden.

 

Voor mijzelf zie ik ook dat ik nooit uitgeleerd en klaar ben mijzelf te ontwikkelen. We ontwikkelen ons als mens iedere dag van ons leven, het is alleen aan ons de keuze of we daar zelf richting aan willen geven en welke richting we kiezen.