Andere docenten

25552316_780016298851405_1174769411130202574_n

 

 

Irma Groenendijk (Hatha, Yin en Restorative Yoga docente)

Alweer heel wat jaren geleden volgde ik mijn eerste yogales en eigenlijk wist ik vanaf les één al dat dit het voor mij was. Vooral de combinatie van inspanning en ontspanning, door beweging en ademhaling. Ik heb verschillende vormen van yoga gedaan, waaronder hatha en yin, maar ook ashtanga, iyengar en restorative yoga.

Op een gegeven moment was ik zelf zo enthousiast dat ik deze kennis wilde delen met anderen. Een teacher training is dan de volgende stap. In 2015 heb ik de hatha yoga docentopleiding gevolgd in Utrecht.
Ik vind het fijn om op een rustige en ontspannen manier yoga over te brengen en toch de uitdagingen aan te gaan. Iedereen krijgt de tijd om de asana’s te doen, bij de ademhaling te blijven en daar waar nodig props te gebruiken ter ondersteuning of aanpassingen in de houdingen.

Dit bracht mij in aanraking met restorative yoga, een vorm van yoga die nog meer gericht is op ontspanning en daardoor voor iedereen toegankelijk is. Of je nu net begint met yoga of dat je lichamelijke of stress gerelateerde klachten hebt.

Begin 2019 heb ik de yin yoga docentenopleiding gevolg bij Bivag in Sneek. Hier heb ik veel mogen leren  over de inwerking van yin yoga op het bindweefsel,  over de meridianenleer, energetische leer en chakra’s en de ruimte die dit alles je kan geven. Het heeft mij ook veel geleerd over mijzelf en hoe ik me verder mag ontwikkelen en alle nieuwe ervaringen die er nog op mijn pad zullen komen.

Yoga is voor iedereen!