Ashtanga Yoga

Bij Yoga Gives More worden de Ashtanga Yoga lessen gegeven volgens de traditie van Sri. K. Pattabhi Jois de grondlegger van Ashtanga.

Ashtanga vinyasana Primary series wordt ook wel “yogachikitsa” (yoga therapie) genoemd om zijn helende werking. De Full Primary bestaat uit een vaste volgorde van 72 houdingen.

Door het beoefenen,  synchroniseren van de juiste ademhaling (ujjayi ), houdingen (asana’s) en focus punten (drishti), krijgen we controle over de zintuigen, kalmeren we de geest en verkrijgen we een dieper inzicht in onszelf.

We produceren intense hitte in het lichaam, zodat we flink gaan zweten, waardoor spieren en organen ontgiften en zuiveren. Dit zorgt voor een verbeterde circulatie, een sterk, energiek lichaam met een heldere en scherpe geest. Door regelmatig met discipline te oefenen maak je lichaam en geest sterk en gezond.

Traditioneel oefen je elke dag behalve op de zaterdag en volle en nieuwe maan en vrouwen eerste 2-3 dagen van hun menstruatie.

Ashtanga Yoga Full Led Class (primary series)
De docent leidt de les, vertelt welke houding en ademhaling plaats vindt. Full betekent de hele serie.

Ashtanga Basis Cursus
Een 5-weekse cursus om kennis te maken met Ashtanga.

Mysore Style
Tijdens de ‘Mysore Style’ lessen werk je zelfstandig. Je moet dus zelf nadenken welke houding volgt. Je kunt zo je eigen tempo en niveau volgen en tot hoever je serie gaat en het belangrijkste je kunt je eigen tempo en ademhaling volgen. Omdat niet iedereen tegelijk bezig is met dezelfde houding, heeft de docent meer tijd om de leerlingen intensief te begeleiden. Er is eventueel een kaart met de volgorde van de serie, zodat je kunt spieken welke houding er volgt als je het niet meer weet.