Workshops

Workshop Meditatie zaterdag 5 oktober 2019

van 10.00-11.00

Ontdek hoe het is om te starten met meditatie en wat meditatie voor jou kan betekenen.

Kosten € 10,00

Mindfulness meditatie

Mindfulness is een staat van mild en vriendelijk aanwezig zijn bij je ervaringen (gedachten, emoties, lichamelijke gewaarwordingen) in het huidige moment, zonder oordeel.
Meditatie is de beoefening, de practice. Met onze aandacht de zeer-ervaringen leren opmerken, te onderzoeken en te observeren. Door middel van meditatie cultiveren we langzaam aan deze ‘ staat van zijn’ Het is heel simpel, maar niet makkelijk.

Mindfulness kent 9 houdings kwaliteiten. Ze staan niet los van elkaar maar overlappen en versterken elkaar. Het bewust, intentioneel, aannemen van deze houdingen kan je helpen bij wat er ook maar op je pad/mat voorbij komt…in je practice maar ook in je dagelijks leven.

De houdingenzijn:
• Beginnersgeest
• Niet-streven
• Niet-oordelen
• Accepteren
• Loslaten
• Geduld
• Vertrouwen
• Vrijgevigheid
• Dankbaarheid

Attitude of Gratitude

Dankbaarheid, een meditatie met adem en lichaam.

We zijn vaak geneigd om te willen dat dingen anders zijn dan ze nu zijn in dit moment. We zijn naar van alles aan het streven om maar gelukkiger te worden. En dan zullen we pas dankbaar zijn, dankbaarheid ervaren.
Het is echter gebleken dat het omgekeerd werkt. Door het bewust beoefenen van dankbaarheid, door simpel weg dankbaar te zijn, vergroten we onze ervaring van geluk nu al,
in dit huidige moment.

In de eerste instantie kan het onwennig en gemaakt aanvoelen om dit te doen, net als met andere Nieuwe gewoontes die je jezelf eigen wil maken. Daarom kan je dit oefenen in meditatie. Aandachtig aanwezig zijn met water is zonder oordeel en zonder het te willen veranderen.
En hoe meer je dit oefent, hoe je leven er ook uitziet, wat de kwaliteit van je gedachten ook maar zijn en hoe je adem en lichaam ook maar aanvoelen, ….je zal ontdekken dat er altijd we liets is waar je nu dankbaar voor kan zijn, in dit moment.
Ondanks de eventuele onplezierig heden en ongemakken. Dit mag naast elkaar bestaan.

Jon Kabat- Zinn verwoorde het ooit heel mooi: ‘ Zolang je kan ademhalen, is er altijd meer goed met je dan dat er mis is met je.’

Invulling 60 minuten:
– Korteintroductie: Welkom, wat is meditatie en mindfulness en de basishoudingen.
– Waarom dankbaarheid?
– Kort het lichaam wat los maken en opwarmen met (vertraagde)bewegings oefeningen ter voorbereiding op het zitten.
– Zit meditatie met focus op adem en lichaam in combinatie met de houding ‘dankbaarheid‘ (30-40 minuten)

__

Zaterdag 5 oktober 2019

van 11.30-12.30

Familie opstellingen ook wel systemisch werk genoemd is een methode die door psychotherapeut Bert Hellinger is ontwikkeld.
Systemisch werken gaat er vanuit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij /zij onderdeel is. Jouw familie is zo’n systeem maar ook de organisatie waar binnen je werkt of je sociale omgeving.
Werken met een opstelling is een effectieve methode om te weten te komen welke plaats je inneemt( onbewust) ,wat je doet en waarom. Het laat je zien waar je belemmeringen zitten ( niet helpende overtuigingen ) en waarom je steeds vervalt in gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.
Een opstelling is eigenlijk een levende foto. Diegene die opgesteld wordt kiest anderen uit om personen of elementen uit de “ foto” te representeren Het is bijzonder om te zien hoe de representant voelt en denkt als degene voor wie hij of zij staat. Informatie die erg verheldert werkt om te foto te lezen.
Als opsteller werk ik vanuit mijn gevoel en intuïtie en iedere keer ben ik weer verrast wat een opstelling laat zien. Daarnaast is de helende werking prachtig als je je “niet helpende overtuigingen” terug mag geven aan je geschiedenis. Je staat pas in je kracht als je draagt wat van jou is en niet wat je uit liefde voor een ander hebt gedragen.

Persoonlijk heeft het me enorm geholpen om te luisteren wat mijn lijf ,mijn onbewuste innerlijke wijsheden me kwamen vertellen. Leven vanuit Mn hart en oude overtuigingen los laten omdat ze niet meer helpend zijn.

Laat je ook verrassen wat je innerlijke wijsheden je komen vertellen. Je bent het meer dan waard❤

Kosten: €5,- representant
€10,- opsteller

Uur per sessie ( totaal twee sessies)

Maximaal 8 personen per opstelling

Opgave via info@yogagivesmore.nl en de betaling bij Jeanine Tolsma

__________________________________________________________________________________________

Workshop XL Yin Yoga met zang en gitaar Eline Janssen

Zaterdag 5 oktober 2019

van 13.00-14.30

Kosten: € 15,-

Een heerlijke XL yin yoga les met live muziek als extra bonus,en als het mooi weer is buiten en anders binnen.

Deze dag vieren we het 5-jarig jubileum van YGM en hebben we een speciale locatie ondergedompeld in Bohemian stijl!

Wil jij er ook bij zijn of zelfs meerdere workshops doen, profiteer dan van kortingen.

1 workshop is 10 % korting

2 workshops is 20 % korting

3 workshops is 35 % korting

________________________________________________________________________________________________

Workshop: Yoga, meditatie & schrijfworkshop met Daphne Koken

Catch your dreams & follow them!

Wanneer: zaterdag 5 oktober 2019

van 15.00-17.30

Sluit deze bijzondere dag af met een inspirerende workshop die je de tools geeft om je dromen daadwerkelijk tot leven te laten komen.

Daphne begint deze workshop met een ontspannende yoga flow die je voorbereidt op de geleide meditaties en schrijfopdrachten. Visualiseer je mooiste dag zoals je die zou leven vanuit jouw kernwaarden en maak je dromen concreet door te schrijven en uit te wisselen met anderen. We eindigen met een meditatieve yogaflow die je helpt je dromen en doelen kracht bij te zetten.

Over Daphne
Daphne is een gedreven en gepassioneerde Vinyasa Yoga docente met jarenlange ervaring op de yogamat. Met veel energie en plezier deelt ze deze dynamische vorm van yoga die uitnodigt om zowel soeplesse als kracht te ervaren, op een intelligente en creatieve manier.

Daphne deelt haar ervaringen op een ‘down to earth’ en vernieuwende manier. Of je nou net begint met yoga, of er al een tijdje mee bezig bent; haar intentie is om iedereen op zijn eigen manier de flow van Prana (levensenergie) te laten ervaren en hiermee een gevoel van ruimte en vrijheid.

De natuur en haar elementen vormen haar grootste inspiratiebron en naast haar reguliere lessen neemt Daphne mensen dan ook graag mee in de natuur tijdens één van haar Yoga Nature Retreats. Op diverse plekken leidt ze samen met een team van experts haar eigen 200 uurs en 300 uurs Vinyasa Teacher Training voor teachers die zich verder willen verdiepen in deze mooie vorm van yoga.

Daphne volgt zelf nog steeds jaarlijks trainingen bij haar teacher Shiva Rea waardoor ze haar eigen practice blijft verdiepen en verrijken.

Kosten: €25,-

—-__

_____________________________________________________________________________________________

Zaterdag 5 oktober is er een mogelijkheid om 15 minuten kennis te maken met Access Bars.

Er is gelegenheid van 10.00-11.00 om hier mee kennis te maken.

Bars®BijFetsje

Access Bars® omvat 32 energetische banen en punten op het hoofd. Deze bevatten de elektrische lading van alle beperkende ideeën, gedachten, gevoelens en emoties die zorgen voor vermoeidheid, stress en beperkingen in jouw leven. Door zachte aanraking van de bars, gaan deze energetische banen stromen en worden blokkades in je lichaam afgevoerd. Hierdoor zal je meer ruimte in je hoofd en lichaam ervaren, waardoor je nieuwe keuzes kunt maken voor wat je werkelijk wilt in jouw leven, zonder overbodige ballast. Wat is er dan allemaal mogelijk?

Bars wordt gebruikt om veranderingen te bewerkstelligen in alle gebieden van jouw leven. Als je bereid bent te leven vanuit meer bewustzijn, zullen de deuren naar meer vreugde en ontspanning zich openen.

De wetenschap vertelt ons dat de eigenlijke ronde vorm van onze cellen onder invloed van gedachten, gevoelens en emoties verandert in een ovaal-vorm. Dit is de voorloper van ziekte. Als we de BARS ‘runnen’ bevrijdt dit proces de cellen van deze impact waardoor deze kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke ronde vorm. Dit genereert gezondheid in het lichaam.

______________________________________________________________________________________________

Babyreflexologie en peuterreflexologie 15, 16 en 17 mei 2020 in Drachten

Klik hier : Babyreflexologie en peuterreflexologie 15, 16 en 17 mei 2020 in Drachten

 

 

Babyreflexologie & Peuterreflexologie opleiding voor professionals
Leer in drie dagen hoe je babyreflexologie en peuterreflexologie kunt toepassen en help vele kwaaltjes van baby’s verlichten. De eenvoudige technieken voor het geven van ontspanning, de verlichting van obstipatie, krampjes, slapeloosheid en verkoudheid gaan een levenlang mee en zijn daardoor ook van toepassing op oudere kinderen en volwassenen.

Voor wie is baby- en peuterreflexologie voor professionals geschikt
Ben je werkzaam in de kraamzorg, als kinderpsycholoog, als kinderfysiotherapeut, als voetreflex therapeut, op de afdeling neonatologie of de kinderafdeling in het ziekenhuis, het consultatiebureau, in de kinder tuina en acupunctuur, als babyshiatsu masseur, op een kinderdagverblijf, als babymassagedocent, als baby gebarentaal instructeur en lijkt het je leuk om deze kennis over te dragen op ouders via jouw praktijk of in de vorm van een cursus? Dan is deze opleiding van drie dagen een mooie aanvulling op je kennis.

Reflexologie speciaal voor baby’s en peuters
De technieken zijn oorspronkelijk ontwikkeld om (meer) verbondenheid te creëren, maar over de jaren heen bleek het ook te helpen bij vele klachten en symptomen van de baby’s. Babyreflexologie is een natuurlijke, niet-invasieve en eenvoudige manier om een baby te behandelen door middel van milde reflexzone therapie.
Babyreflexologie kan overal worden toegepast

De verzachtende vorm van baby voetmassage met vingertoppen en druk van de duim, is speciaal ontwikkeld voor baby’s. De rustgevende behandeling kan aan de behoeften van de baby worden aangepast en duurt meestal slechts twee tot 5 minuten. Bovendien kan de behandeling makkelijk overal worden toegepast. Zowel thuis, in de supermarkt of op reis. Om die reden en omdat het zo praktisch is, wordt deze vorm van massage vaker naderhand toegepast door ouders dan babymassage.

Symptomen die verlicht kunnen worden door babyreflexologie en peuterreflexologie:
Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken en verlichting te brengen bij o.a.:

Obstipatie baby

Krampjes baby

Harde ontlasting baby

Winderigheid baby

Betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s

Astma

Reflux

Neusverkoudheid

Huidproblemen

Oorpijn

Klachten bij tandjes krijgen

Slecht doorslapen van je baby

Slecht inslapen van je baby

Inhoud van de cursus

Voetreflexologie
Wat is het verschil tussen westerse en Chinese reflexologie?
Hoe werkt (voet)reflexologie?
Wat is het belangrijkste punt in de babyreflexologie?
De locaties van de voetreflex zones
Het beoefenen van zowel de baby- als de peuterreflexologie
Babyreflexologie
Wat is het verschil tussen babyreflexologie en babymassage
De voordelen van babyreflexologie
Elementen van verbondenheid
De BB (baby bepaalt), op welk moment kun je een baby het beste masseren?
Welke olie er wordt gebruikt voor baby’s
Hoe laat je een baby weten dat je gaat masseren, hoe vraag je om toestemming?
3 gethematiseerde voetreflex massages voor baby’s
Peuterreflexologie
Waarom we de handen masseren en behandelen bij peuters
Hoe lang een peuterreflexologie sessie duurt
5 Reflexmassages die je iedere dag kan doen
5 Reflexmassages die helpen bij het verlichten van symptomen zoals stress en verkoudheid bij kinderen
Liedjes en reflexmassages voor peuters
Hoe geef je babyreflexologie aan ouders
Hoe begin je een eerste les
Een warming up of cooling down routine voor de ouders die zowel bij de baby- als peuterreflexologie kan worden gebruikt
Hoe bouw je een les van een uur tot anderhalf uur op
Hoe bouw je het zodanig op dat je vrijwel iedere week les kan geven aan ouders
…en nog veel meer vragen zullen aan bod komen.

Aan de slag met baby- en peuterreflexologie
Wil je graag baby’s en peuters gaan behandelen of wil je graag ouders laten zien hoe een baby voetreflexmassage werkt? Op de lesdag zelf oefenen we op poppen en/of voetjes en op elkaar. Mocht je moeite hebben dat er iemand aan je voeten zit dan kun je dit van tevoren doorgeven, hier wordt rekening mee gehouden.

Wie kan er deelnemen aan de cursus baby- en peuterreflexologie?
De cursus is geschikt voor voetreflexologen en professionals die met baby’s werken (denk aan fysiotherapeuten, babymassagedocenten, kraamverzorgers, verloskundigen, acupuncturisten, osteopaten of professionals die met deze specialiteit willen gaan werken.

Opleiding door de eerste babyreflexoloog van Nederland
De opleiding babyreflexologie wordt gegeven door de 1e gecertificeerde babyreflexoloog van Nederland, Floor Tuinstra. Tevens is zij de auteur van Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg. Naast babyreflexologie geeft zij voetreflex behandelingen voor volwassenen, babymassage, kinder tuina en advies op het gebied van baby voeding gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde.
Accreditatie van de opleiding babyreflexologie
De opleiding wordt al geaccrediteerd door de VNRT, de FAGT, LVNG, de Federale Raad voor de Vroedvrouwen (België).

Reactie van een student die de opleiding babyreflexologie heeft gevolgd
“Ha Floor! Vanmorgen mijn eerste les mogen geven. Uiteindelijk 10 baby’s! Het ging super, veel enthousiaste moeders & op het einde veel slapende baby’s. Op de weg naar huis toe ontving ik allerlei lieve berichten vd mama’s. Ik had mijn groep binnen 1,5 week vol. Nogmaals dankjewel.” Karlijn nam afgelopen mei deel aan de ‘baby- en peuterreflexologie cursus voor professionals’. Zij heeft begin november haar eerste lesdag gegeven aan ouders.
Reacties van een moeders die de cursus babyreflexologie voor ouders hebben gevolgd
“Iedere kraamverzorgster zou dit moeten weten”.“Ik heb zowel een babymassage als een babyreflexologie opleiding gevolgd en de babyreflexologie gebruik ik dagelijks, soms wel tweemaal per dag, omdat het zo makkelijk is toe te passen”.

Programma babyreflexologie voor professionals
Vrijdag van 10:00u tot 15:00u. Zaterdag van 10:00 tot 16:00u. Zondag van 11:15 tot 16:00u.
Kosten en wat is er inbegrepen?

De kosten voor de driedaagse cursus bedragen in totaal € 349,-. Er is thee aanwezig op de locatie. Je krijgt vooraf een digitale hand out toegestuurd van de cursus. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname. Je kunt je nu alvast opgeven.

Zelf meenemen
Het boek: Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg is onderdeel van de literatuur voor de cursus. Je kunt dit vooraf aanschaffen via de webshop door op de link te klikken of op de dag zelf. Neem sowieso sokken/anti-slipsokjes mee (geen slippers), een handdoek, een pen, kleurtjes (potloden, stiften alles kan) en papier mee. Neem een pop mee om de massages op te kunnen oefenen. Ik raad poppen van het merk Joyk aan, Elias of Lily. Voetjes mag je ook meenemen in plaats van of als aanvulling op de pop. Een andere pop dan die van Joyk is ook prima.

Opgave kan via info@yogagivesmore.nl of via 06-47330498
info@floortuinstra.nl